Fotsvamp när du är gravid

Cortimyk är ett läkemedel som du kan använda för att behandla fotsvamp när du är gravid. Här får du råd om behandlingen och de bästa tipsen som håller svamp borta från fötterna.

Fotsvamp är smittsamt och kan uppstå när du minst anar det, och så klart även när du är gravid. Som om du inte redan hade fullt upp att hantera svullna och trötta fötter? Fotsvamp är en helt ofarlig infektion, men behöver behandlas så snabbt som möjligt. För ju längre svampen får vara ifred ju svårare är den att bli av med.

 

Tydliga symtom på fotsvamp

 

  • Huden flagnar eller fjällar
  • Det kliar och svider
  • Sprickor i huden

 

 

Behandla fotsvamp när du är gravid

 

Cortimyk är en behandling av fotsvamp som går bra att använda när du har svamp och är gravid. Det är en receptfri fotkräm som du hittar på ditt närmaste apotek. Rådgör dock med din läkare eller apotekspersonal innan du startar behandlingen av fotsvamp. När du är gravid är det bra att vara extra försiktig när det gäller användning av läkemedel.

 

Det är viktigt att du följer doseringsanvisningarna vid behandling av svamp när du är gravid. Smörj ett tunt lager av krämen morgon och kväll, och tänk på att fortsätta behandlingen några veckor till efter att du har blivit av med symtomen. Behandlingen ger oftast resultat inom en vecka.

 

Hur kan jag undvika fotsvamp?

 

Fotsvamp är ett onödigt och irriterande inslag i vardagen, speciellt när du är gravid och har så mycket annat att tänka på. Då vill du gärna undvika att svampen kommer tillbaka. För att förebygga fotsvamp när du är gravid är det viktigt att du tar hand om fötterna. Se till att fötterna är rena och torra och gå inte i för trånga skor. Byt strumpor varje dag och undvik att gå barfota på blöta golv i offentliga duschar och omklädningsrum. Svamp trivs väldigt bra på varma fuktiga ställen och smittar lätt.

 

Tips som håller fotsvamp borta

 

  1. Undvik täta skor
  2. Tvätta fötterna noga och torka ordentligt med en handduk efter varje dusch
  3. Håll fötterna torra och väl ventilerade
  4. Tvätta strumpor i 60 grader, då dör svampen