Därför får du svamp mellan tårna

När du får svamp mellan tårna så är det mikroskopiskt små svampar som har bestämt sig för att slå fäste i din hud. Fotsvamp trivs som allra bäst där det är varmt och fuktigt. Det är därför som ett angrepp ofta startar mellan tårna där det är trångt, och inte sällan mellan lilltån och tån bredvid.

Fotsvamp är väldigt vanligt och nästan alla utsätts någon gång i livet. Du känner lättast igen en svampinfektion genom en oangenäm lukt, klåda, rodnad och fjällning. Symtom som behöver behandlas, inte minst för att lindra, men även så att du blir bekväm att visa fötterna igen.

 

Så behandlar du

 

Med Cortimyk får du hjälp inom en vecka. Fotkrämen innehåller dels ett svampdödande medel (mikonazolnitrat) och dels en mild kortison som är antiinflammatorisk och stillar klåda (hydrokortison). Tack vare den kombinerade effekten är behandlingen väldigt effektiv för svamp mellan tårna. Både för infektion och symtom. Cortimyk hittar du receptfritt på närmaste apotek.

 

Bästa sätt att förebygga fotsvamp

Svamp mellan tårna är relativt lätt att behandla, men visst är det ändå bättre att vara utan? Det finns några knep för att hålla den borta.

  • Undvik täta skor och gummistövlar
  • Tvätta fötterna ofta, gärna varje dag, och torka noga även mellan tårna
  • Byt strumpor varje dag och använd helst strumpor som inte är så täta
  • Tvätta strumpor i 60 grader, då dör svampen
  • Använd badtofflor i simhallar och omklädningsrum